marți, 10 ianuarie 2012

On the road again

Sâmbătă seara (spre miezul nopţii, chiar), mă găseşte Marius Vasiliu (sună cunoscut, nu? fuga la Google, să vă confirmaţi bănuielile!) online pe Facebook şi-mi împărtăşeşte unele mici nelinişti legate de reuşita apropiatei tabere foto de pe Rarău. Îmi spune că ar face o verificare a doua zi. Brusc (de fapt aproape brusc, după consultarea buletinului meteo), mi se face un dor de ducă (nici nu coborâsem bine de pe munte...) şi îi spun că-l însoţesc. Bucurie mare în ambele tabere, somn pe furiş, cu ochii spre cer. Dimineaţă, senin cu zdrenţe de cirrus ici-colo, aşa, pentru spargerea monotoniei. Tot pentru spargerea monotoniei, sun la jumătate din agenda telefonului, fără prea mare folos (Ioni, Ioane în ajun, plictiseală sau mahmureală azi). Bingo! Cine urcă pe munte, în orice poziţie s-ar afla (chiar obligându-se la schimburi de tură total dezavantajoase)? Exact, aţi ghicit! Cornel Salvamont, fratele meu întru dat din picioare la altitudine. Cheie (scuze, keyless), bice şi la 11.00 pupat Piaţa Independenţii dintre Pietrele Doamnei (la cât sunt de frumoase Pietrele, Doamna tre' să fi fost o combinaţie fericită între Katherine Heigl şi Natalie Portman, cu arome de Angelina Jolie şi Megan Fox) şi refugiul Salvamont. Lămurim în câteva minute neliniştile mai sus amintite (în acelaşi timp nu reuşim să ne lămurim de ce trebuie să ascundem de fiecare dată catalizatorul de prună în sticluţe de Dorna, total ineficiente şi insuficiente: 500 ml la 10 zgribuliţi). Drept pedeapsă, pornim la o tură scurtă, de menţinere a siluetei. Ingioi!


La această imagine am avut oareşce dubii legate de dispunerea vârfurilor din planul îndepărtat, drept pentru care vom face o tură spre Suhard la sfârşitul săptămânii.




...adică dâmbul lui Marius, unde a scos el câteva cadre antologice...





Aceasta din urmă e postată în scop pur documentar, ca să nu creadă cineva că minunăţia publicată de Marius pe Facebook e făcută pe vreun maidan sau într-un parc cu câţiva molizi photoshopaţi în fundal. E chiar aici, pe Piatra Doamnelor, Domnişoarelor şi (nu în ultimul rând) Domnilor!

P.S. Marius şi-a procurat o telecomandă ultra-specială pentru D700. "Bate" la 70 metri. Se numeşte Cornel Sava şi lucrează la Salvamont.
-------------------------------------------------------
10-01-2012   Voi verifica dacă stânca de mai sus (cea pe care Evelina stă cuminte şi Ovidiu se zbenguieşte periculos) e botezată deja. Dacă nu, vom face demersurile necesare să se numească "Piatra fotografilor".

2 comentarii:

Bazalai spunea...

Tare frumos textul, exceptionale ilustratiile ! :-)

Valerian Bedrule / Pojorâta spunea...

Ca să parafrazez, iubesc Bucovina şi pentru faptul că ne obligă să trăim în armonie cu ea însăşi.
Unde căutăm perfecţiunea, de vreme ce conturul ei se arată odată cu fiecare răsărit de soare, iar apusul nefiind decât un nod ce leagă o culme de alta!?

Trimiteți un comentariu