duminică, 26 septembrie 2010

Festivalul Hribului (ediţia a II-a)


Chiar într-o perioadă puternic marcată de crize de tot felul, pe 25 septembrie 2010 a avut loc a doua ediţie a Festivalului Hribului. La fel ca anul trecut, la Pensiunea Lidana din Molid-Sălătruc.

Organizatorii (Asociaţia de Turism Vama-Bucovina) au fost la înălţime şi de această dată, reuşind să adune laolaltă structuri turistice, reprezentanţi ai asociaţiilor turistice partenere, întreprinzători privaţi, personalităţi artistice şi parteneri media, într-un eveniment reuşit (aşa după cum au declarat toate "părţile implicate").
Oaspeţii au fost întâmpinaţi cu sunet de bucium bucovinean.

Instantaneu din timpul festivităţii de deschidere.

Standul Asociaţiei de Turism Vama-Bucovina

Vedetele festivalului, hribii.


Alături, rudele lor, popincii.

Pe la standuri, fiecare încearcă să dea o mână de ajutor...

În foişorul din punctul cel mai înalt al parcului care înconjoară pensiunea Lidana, mare expoziţie culinară. Imaginile de mai jos nu sunt recomandate pofticioşilor, gravidelor şi celor mai slabi de înger. Vizualizarea lor la dimensiune mărită se face doar pe cont propriu. Ca recomandare, vă sfătuim să o faceţi cu burta plină...

Casa Lucan: sărmăluţe de hribi în cuib şi supă-cremă de hribi.
Pensiunea Aurora: ruladă de hribi, chiftele de hribi, hribi pane şi prăjitură cu lămâie.

Bucovina Lodge: clătite cu hribi, rulade cu hribi şi coşuleţe cu? aţi ghicit! hribi!

Casa Elvira: coşuleţe de hribi, ruladă de hribi, tartă de hribi, sarmale de hribi, hribi cu smântână, hribi cu maioneză şi ouă de prepeliţă. În plus, un tort în formă de hrib. Pâinea e din grâu...

Pensiunea Mugur de Fluier: platou asortat cu hribi, marinată de hribi şi poale-n brâu.

Pensiunea Voichiţa: săculeţe cu hribi şi felurite feluri de rulade de hribi.

Gazda, Pensiunea Lidana: sote de hribi, salată de hribi a la grec, sote de hribi cu legume, sarmale de hribi.

Hotelul Şandru: cotlet de porc umplut cu hribi, hribi în foetaj şi păstrăvi cu hribi.

Casa Lucreţia: pădurea Bucovinei, sufleu de hribi şi tort Antonescu.

Casa Bianca: "Cioata cu noroc" şi ruladă de hribi cu caşcaval şi smântână.

Casa Vero: tartă cu hribi, ruladă cu hribi, prăjitură cu afine şi tarte cu fructe de pădure.

Casa Călin: platou (comestibil!) tradiţional asortat şi prăjitură cu miere.

Ca o observaţie: ce nu s-a putut "confecţiona" din hribi, măcar a semănat sau a avut legătură cu aceştia:
 Tortul Antonescu al Casei Lucreţia....

... şi buturuga dulce, plină de hribi a Pensiunii Ştefan ("cei mai dulci hribi din Bucovina"), un amestec de ciocolată, fondant, nuci şi alte arome, pândit cu linguriţele pregătite de o mulţime de "inamici".

Din cortul Asociaţiei, Oana şi Gabriela vă spun într-un glas:
-"Vă aşteptăm în 2011, la ediţia a III-a!"

2 comentarii:

alexandra spunea...

Felicitari, ai un blog cu adevarat inspirat! Am locuit si eu in Campulung pana pe la 19 ani, revin mereu cu placere in zona, iar posturile despre Bucovina ma bucura de fiecare data (ca sa nu mai vorbesc de poze)...
Sper sa fie cat mai dese! Bafta!

Alexandra

Ionelia Visan spunea...

Felicitari tuturor participantilor si in mod special echipei "Mugur de Fluier"!
Mirosul placintelor poale-n brau de la Mugur de Fluier se simte de pe Doabra inspre Sud... pana la Constanta.
Festivalul hribului este festivalul gospodarilor din Vama! Felicitari organizatorilor si tineti-o tot asa!
Ionelia

Trimiteți un comentariu